Zware meubels verhuizen? Gebruik deze tips!  

Wist je dat je, als je weet hoe je zware meubels moet verplaatsen, veel geld kunt besparen op de verhuiskosten. Het is zeker waar dat jluw “buurman” de ruimte kan gebruiken en een verhuisbedrijf kan inhuren. Als je het alleen aankunt, kun je veel geld besparen door jouw meubels te verplaatsen zonder een professional te gebruiken. Een professioneel verhuisbedrijf inhuren is echter een slimme keuze als je het zelf niet kunt. Het is mogelijk de beste tip van allemaal.

Fouten?

Een van de meest voorkomende fouten die veel verhuizers maken, is het trekken of slepen van een groot meubelstuk over lange afstanden zonder beschermende uitrusting zoals een helm of laarzen met stalen neuzen. Met al deze soorten beschermende uitrusting op hun plaats, kun je alle risico’s van het dragen van zware vrachten vermijden. Je zult je veel veiliger voelen wanneer je in de cabine van de vrachtwagen zit die het meubilair vervoert.

Het juiste gereedschap

Als je over het juiste gereedschap beschikt om zwaar meubilair te verplaatsen, kun je ook de kans op letsel voor jezelf en andere mensen tijdens het verplaatsen verkleinen. Met het juiste gereedschap zet je je grote meubelen gemakkelijk in de vrachtwagen, maar misschien wil je ook hamers en / of een kruiwagen gebruiken.  Een andere zaak die uiterst belangrijk is, is de veiligheidsuitrusting. Als je het meubilair gaat verplaatsen, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt. Dit omvat ademhalingsapparatuur, handschoenen, oordopjes en een veiligheidsbril.

Rubberen rollers

Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk de rubberen rollers zijn bij het verplaatsen van zwaar meubilair. Dit soort apparatuur is erg handig omdat ze helpen het gewicht van het meubilair in de vrachtwagen bedding te spreiden, zodat het gemakkelijker te verplaatsen is. Vaak, als je een zwaar meubelstuk hebt, zoals een slaapbank, wil je niet dat het allemaal aan één kant van de truck vast komt te zitten en wil je dit rollend materieel hebben om het gelijkmatig verdeeld te houden.

Admin
5 reacties
Posted in:
Blog
Comments
 • Vincent Rondwijk
  Vincent Rondwijk

  Ik heb ook gemerkt dat het verhuizen van zware meubels een hele opgave kan zijn! Ik schakel in de toekomst ook een verhuisbedrijf in wanneer ik een nieuwe woning vind. Zo weet ik zeker dat mijn spullen onbeschadigd aankomen op hun nieuwe bestemming.

 • Marie de Jonge
  Marie de Jonge

  Het juiste gereedschap in huis hebben is erg handig. Zo wordt verhuizen niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger. Met name wanneer je zware meubels moet verplaatsen.

 • Marie de Jonge
  Marie de Jonge

  Bedankt voor het delen van de tips om zware meubels te verhuizen. De juiste gereedschappen bij de hand hebben is inderdaad belangrijk. Volgende week ga ik ook verhuizen naar een nieuwe huurwoning en ben druk bezig met het maken van een inventarisatie.

 • Vince
  Vince

  Rubberen rollers, maar ook verhuisliften zijn een must wanneer je zware meubels moet overbrengen. Je wilt de kans op beschadigingen natuurlijk ook zo klein mogelijk maken. Daarnaast is het verstandig om veel hulp in te schakelen.

 • ShafraOVO
  ShafraOVO

  Goeie tips man, zware meubels verhuizen is een grote taak. Meer mensen inschakelen is ook een erg goeie tip.

Write a comment
Your comment
Name
Email