Zo kan je het best relaxen

Na een lange dag van hard werken of studeren wil je natuurlijk het liefst de hele avond even goed bijkomen. Dit heb je hoogstwaarschijnlijk ook in het weekend, wanneer je even tot rust wil komen van de drukke week die je achter de rug hebt gehad. Een moment voor jezelf moet altijd even nemen, elke dag: of dat nou maar vijf minuten is of een heel uur waar je even rustig zitten lekker Netflix kijkt. Hoe kun je het beste ontspannen, zelfs op de drukke dagen waar het lijkt alsof je geen moment even stil kan zitten? Wij geven jou een aantal tips voor hoe jij het beste kan relaxen: of dit nou thuis is of ergens anders.

Tip 1: eet of drink voedingsmiddelen die een relaxerend effect hebben

Een gemakkelijke manier om even snel te ontspannen is door iets te eten of te drinken wat jouw lichaam van binnenuit laat ontspannen. Een gezonde en snelle optie is om een heerlijk kopje thee te drinken met een beetje honing. Over het algemeen helpen warme dranken om je te kalmeren en vooral groene thee heeft een positief effect op je zenuwen (relatief vergeleken met koffie).

 

Een paar stukjes zwarte chocolade of mango eten helpt bijvoorbeeld ook. Zwarte chocolade stabiliseert je stresshormoon en je metabolisme, bovendien is het ook goed voor je productiviteit, dus je kan daarna weer ertegen aan wanneer je een pauze heeft ingelast. Kauwen op kauwgom helpt bijvoorbeeld ook en als je trekt hebt in iets krokants, ga dan voor een krokante snack, zoals wat nootjes of groente.

Tip 2: ontspan je lichaam

Jouw lichaam laten relaxen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld jezelf een handmassage geven: dit is zeker fijn als je voor jouw werk of studie veel achter je laptop moet zitten. De kans dat jij je vingers verkrampt is dan namelijk zeer groot! Op YouTube zijn er handige instructievideo’s te vinden over hoe je gemakkelijke handoefeningen kan doen, ook tijdens je werk of op school. Hieronder valt ook het beoefenen van acupressuur: hiervoor heb je niet per se naalden nodig! Je kunt ook gewoon bepaalde drukpunten aanraken, waardoor je lichaam en geest weer terug in balans raken. In een stress bal knijpen helpt ook al. Of laat jouw voeten rollen over een golfbal voor een makkelijke en snelle voetmassage.

 

Wil je een beetje afkoelen? Laat dan koud water over je polsen stromen. Hierdoor kalmeert je gehele lichaam, waardoor je een stuk frisser voelt! Ook kun je al simpelweg relaxen door alleen al je haren te kammen. Repetitieve gebaren zorgen ervoor dat jouw lichaam tot rust komt.

Tip 3: zoek een nieuwe omgeving op

Heb je uren achter je laptop gezeten? Dan is het echt tijd om even een pauze in te lassen. Het beste wat je kunt doen in dit geval is door een beetje te bewegen en zelfs een nieuwe omgeving op te zoeken. Op werk kom je vaak terecht in de gemeenschappelijke keuken of eetcafe, maar je kunt ook een rondje lopen als je er tijd voor hebt. Ook wanneer je thuiswerkt kun je dit gewoon doen: neem je pauze bijvoorbeeld in de woonkamer, terwijl je wat eten klaarmaakt in de keuken. Plof even lekker neer op een lafuma relaxstoel of een van de zachte crespo stoelen in je huiskamer en voila: je bent weer helemaal zen.

 

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email