Zo richt je je woonkamer in

Een woonkamer inrichten is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke interieurstijl wil je bijvoorbeeld toepassen op deze gezellige en sfeervolle ruimte? Nemen jullie een TV meubel kast bij jullie TV of gaan jullie de TV aan de muur plaatsen? Hoe willen jullie de ruimte precies indelen en versieren? Zoveel vragen en zoveel mogelijkheden maakt het soms moeilijk om keuzes te maken rondom de inrichting van je woonkamer. Geen zorgen: wij geven jou een aantal tips om jouw woonkamer zo gemakkelijk en snel mogelijk in te richten.

Tip 1: richt jouw woonkamer in per hoekje

Iets wat heel handig is om te doen voordat je een woonkamer daadwerkelijk inricht, is om de woonkamer op schaal te tekenen op papier en de schaaltekening vervolgens in te delen. Zo heb je gelijk ook de juiste afmetingen en weet je precies hoe groot jouw hoekbank moet zijn voordat je het daadwerkelijk aanschaft.

Een andere aanpak die je zou kunnen nemen is door jouw woonkamer per hoek in te richten. Begin dus met een aantal grote meubels (zoals een bank, een eettafel of een kast) en richt de hoek vervolgens in. Plaats de eettafel in de hoek en kijk er naar: staat hij goed? Wil je er nog iets erop zitten? Door de grote meubel als eerste in de hoek te plaatsen, bouw je zo gemakkelijk verder door steeds kleinere accessoires toe te voegen. Denk hierbij aan een koffietafelboek, een theepot, een vaas met bloemen of een kussentje op de bijpassende eetstoelen.

Ook fijn om te weten is dat door deze hoekinrichting je makkelijker kunt kiezen uit bijpassende, grote meubels. Een stel u banken passen bijvoorbeeld niet zo goed in een hoek, maar een hoekbank daarentegen juist weer wel.

Tip 2: schenk aandacht aan kleur- en stoffen trends

Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde kleuren of een bepaald kleurenpalet of bepaalde stoffen voor meubels. In jouw woonkamer wil je een comfortabele, maar ook sfeervolle aura creëren. Dit doe je door de juiste kleuren te kiezen.

Dit hoeft echt niet per se een kleurenpallet vol grijze tinten te zijn. Voeg een beetje van jouw persoonlijkheid toe door jouw favoriete kleur te mengen. Of kies bijvoorbeeld voor een bepaalde tint van jouw favoriete kleur om zo te matchen met het gehele kleurenthema. De kleuren en de materialen die je kiest hangen soms ook af van de interieurstijl die je neemt voor jouw woonkamer. Een industrieel interieur gaat bijvoorbeeld meer voor zwarte, grijs tinten, terwijl een landelijke interieur meer gaat voor natuurtinten of pasteltinten.

Tip 3: creëer een thuisgevoel in jouw woonkamer

Het creëren van een comfortabele binnenruimte is nog steeds een ontmoedigende taak. Het lijkt makkelijk, maar er zijn niet voor niets veel stylisten. Toch is het moeilijk om een ​​thuisgevoel te creëren. Je woonkamer wordt meestal prachtig ingericht door deze een specialist, maar de persoonlijke sfeer wordt meestal genegeerd. Ook als je van plan bent om je huis zelf in te richten, is het lastig om je interieurinrichting te personaliseren.

Beschouw het daarom als een langetermijndoel, verzamel elke keer wat goede dingen en vind dan langzamerhand het perfecte item. Het zou jammer zijn als je een vaas pakt waar je niet graag naar huis voor gaat, toch?

 

Admin
Geen reacties
Posted in:
Blog
Comments
There are no comments yet.
Write a comment
Your comment
Name
Email